Daha önce bir elektrik faturasına hikâye gözüyle bakmış mıydınız? “Kurguya Gidiş-Dönüş” atölyesinde alakasız metinler deneysel öykülere dönüştürülüyor, gündelik hayat yapıbozuma uğruyor! Metin Deneyleri Alanı’nın ilk atölyesi “Kurguya Gidiş-Dönüş” 15 Ekim Cumartesi günü B.Ü. Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi’nde…
Deneysel edebiyatla ilgilenen herkesi bir araya getirerek, kendi işlerini üretebilecekleri etkileşime açık bir platform yaratmayı amaçlayan Metin Deneyleri Alanı (medea) ile ortaklaşa düzenlediğimiz “Kurguya Gidiş-Dönüş” atölyesi, 15 Ekim Cumartesi günü Merkez’in Güney Kampüs’teki ofisinde, 17:00-18:30 saatleri arasında gerçekleşecek.
“Kurguya Gidiş-Dönüş” atölyesinde katılımcılar, günlük hayatta kullandıkları bilet, fatura, tabela gibi kurgu dışı metinleri irdeleyerek kısa öyküler yazıyor. Oluşturulan öyküler önce bir yapıya oturtuluyor, sonra kurulan bu yapı tekrar bozuluyor. Katılımcıların ayrıca zamanla yarıştığı oyunun bir parçası olarak öykünün yazarı da belli kurallara göre el değiştiriyor. Ortaya çıkan üründen çok yazma sürecine odaklanan ve Oulipocu yazarların yöntemlerinden esinlenen bu deney yapıbozumculuk, kolektif yazım ve sanatta kısıtlamaların yaratıcılığı nasıl tetikleyebileceği üzerine düşündürmeyi hedefliyor.
Etkinlik ücretsizdir, kontenjan sınırlıdır.
Kayıt: info@metindeneylerialani.org
Adres: Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi, Güney Kampüs, 7. Lojman
Bebek, Beşiktaş-İstanbul