8 Mart’ta kadın meselelerini odağına alan yeni mecraların temsilcileriyle Boğaziçi Üniversitesi’nde bir araya geliyoruz.
Çatlak Zemin, Reçel, Yalnız Yürümeyeceksin, Çocuk Yazını, Feminist Gündem son birkaç yıldır internet aracılığıyla kadınların gündemlerini, meselelerini aktaran, sorular sorup yanıtlar arayan birbirinden farklı mecralar. Birçok kadın bu internet sitelerine, bloglara, sosyal medya hesaplarına ulaşıyor, yazıyor, böylece sesini duyuruyor. Özellikle genç ve kentli kadınların takip ettiği bu mecralarda özgürce okul okumak, iş hayatına katılmak, kendi ayakları üzerinde durmak, eşitsiz ilişkileri teşhir etmek, anne olmak veya olmamak, başörtüsü takmak, başörtüsünü çıkarmak, evlenmemeyi seçmek gibi konular hem öznel değerlendirmelerle, hem de popüler kültür, edebiyat, sinema, müzik, siyaset gibi hayatın her alanından tartışmalarla yer alıyor. Yayınlarında onları ortaklaştıranın çok çeşitli kadınlık halleri olduğu görülüyor. Feminist habercilik ise bütün bu kadınlara dair üretilen yazının ve bilginin bir parçası. Feminist gazeteciler ana akım haber dilinde ve içeriğinde kendine yer bulamayacak kadın hikâyelerini, kadınları ilgilendiren gelişmeleri takip ediyor, haberleştiriyor, yaygınlaştırıyor.
Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi ve Cinsel Tacizi Önleme Komisyonu’nun (CİTÖK) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlediği bu panelde sizleri 2019’da Türkiye’de kadınların gündemlerinin izini sürmeye, kadınlara dair yapılan yayınlarla üretilen içeriğin paylaşılmasında internet ve sosyal medyanın rolünü tartışmaya davet ediyoruz.