EDEBİYATTA KORKU TÜRÜNÜN KÖKENLERİ VE GELİŞİMİ
UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI
18. yüzyıl ortalarında ilk örneklerinin yazılmaya başlandığı korku türü rasyonelci Aydınlanma felsefesine bir tepki olarak ortaya çıkmıştır. Dört haftalık bu seminer dizisinde daha çok İngiliz edebiyatından örnekleri tartışarak korku türünün tarihsel gelişimini, diğer edebi türlerden farklılıklarını, felsefi, psikolojik ve politik boyutlarını inceleyeceğiz ve çağdaş edebiyattaki izlerini süreceğiz. Bu türde yazılan edebiyat eserleri yoğun bir şekilde beyaz perdeye de taşındığı için bazı haftalar film adaptasyonlarına da yer vereceğiz…
2009’den beri Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Hande Tekdemir doktora derecesini 2008 yılında İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında almıştır. Araştırma alanları arasında 19. yüzyıl edebiyatı, seyahatnameler, şehir edebiyatı ve teorisi ve postkolonyal çalışmalar bulunmaktadır. İrlanda’da yaşanmış olan ve “Büyük Kıtlık” olarak bilinen milli felaketin 19. yüzyıl İngiliz romanında temsilini inceleyen bir kitap projesi üzerinde çalışmaktadır.
Kimler katılabilir: Edebiyatla ilgilenen herkes.
Tarih & Saat: 10-17-24-31 Mart 2022, Perşembe akşamları (19:00-21:00)
Mekân: Çevrimiçi etkileşimli sınıf (Zoom)
Ücret: 1000TL (KDV Dahil)
Ödemeler Bonus ve Shop & Miles Card’larına 2 taksit olarak uygulanmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi Mezunlarına ve Öğrencilerine %10 Peşin ödemelerde %5 indirim yapılmaktadır.
Kayıt ve Detaylı Bilgi:
Zübeyde Karaman
BÜYEM Eğitim Sorumlusu
E-posta: zubeyde.karaman@boun.edu.tr
Telefon: (0212) 257 31 27-28, (0212) 359 47 45
Korku Türünün Ortaya Çıkışı: Gotik Edebiyat ve Ortak Temalar
Korku Türünde Mekân Kullanımı ve Tekinsizlik Teması
Kötü İkiz Teması
Korku Türünün Günümüzdeki Evrimi: Psikolojik Gerilim, Distopya ve Bilim Kurgu Türleri