Sosyal ve beşeri bilimler alanlarında hazırladığınız yüksek lisans ve doktora çalışmalarınızı meslektaşlarınızla tartışmaya hazır mısınız? 29 ve 30 Mart 2021’de altıncı kez düzenlenecek olan Lisansüstü Buluşmaları’na başvurular açıldı.
Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi olarak, sosyal ve beşeri bilimler alanlarında çalışmalarını sürdüren yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin tanışabileceği ve araştırmalarını paylaşabileceği geniş katılımlı sempozyumların altıncısını düzenliyoruz.
Lisansüstü Buluşmaları’nda disiplinlerarası bir etkileşim zemini sağlayarak, lisansüstü öğrencilerinin bakış açılarını güçlendireceği ve yeni işbirlikleri kuracağı zengin bir tartışma ortamı sunmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda amaç, tezlerin sonuçlarını tartışmaktan çok, sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi, düşünce paylaşımını ve geri bildirimleri teşvik etmek ve bu sayede araştırmacılara farklı bakış açıları kazandırmaktır.
Başvuru için, sosyal ve beşeri bilimler alanlarında tez çalışması yapan araştırmacıların bu sayfanın devamındaki başvuru formunu doldurup göndermeleri yeterlidir. Başvuruların değerlendirilebilmesi için, başvuranların 29 ve 30 Mart 2021 günlerinde 9:00 – 18:00 saatleri arasında yapılacak olan oturumların tümüne katılmayı taahhüt etmeleri gerekmektedir.
Türkiye’deki tüm üniversitelere açık olan buluşmada sunum dili ve tez özetleri Türkçedir. Farklı disiplinlerden gelen araştırmacıların tanışmaları ve görüş alışverişinde bulunmaları amaçlandığı için sunumlarda çalışma alanına özgü terminoloji içermeyen anlaşılır bir dil kullanılması ve sunumların 15 dakika ile sınırlandırılması gerekmektedir. Sempozyum sonunda dijital katılım belgesi verilecektir.
Tarih: 29 ve 30 Mart 2021, Pazartesi ve Salı
Saat: 9:00 – 18:00
Mekân: Zoom Çevrimiçi Etkileşimli Sınıf
Değerlendirme Komitesi
- Taylan Acar, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü
- Olcay Akyıldız, Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
- Aylin Alkaç, Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü
- Ahmet Ersoy, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü
- Murat Gülsoy, Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi
- Halim Kara, Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
- Cengiz Kırlı, Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü
- Biray Kolluoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü
- Jonathan Ross, Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim Bölümü
- Zeynep Uysal, Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
- Zafer Yenal, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü